Triggercoaching

Voor wie zijn schaduwkant wil verlichten

Praktijkvoorbeeld 1

 Je spreekt je medewerkster aan omdat ze haar afspraken niet is nagekomen. Eerst wordt ze stil en vervolgens barst ze in tranen uit. Je bent onaangenaam verrast, want je hebt het toch netjes geformuleerd en zo erg is het toch ook niet. Je voelt je ongemakkelijk en weet niet goed wat te doen. Je troost haar en zegt dat je het zo niet bedoeld hebt.
Na het gesprek blijf je met een ontevreden gevoel achter. Aan de ene kant omdat je het idee hebt dat de boodschap niet is overgekomen en aan de andere kant omdat je het lastig vindt om met de zichtbaar grote emoties om te gaan. Een volgende keer bedenk je je nog wel even om haar aan te spreken……

Praktijkvoorbeeld 2

Iemand in je team gaat altijd in de verdediging als je feedback geeft. Het lijkt wel alsof hetgeen je zegt niet binnenkomt bij de ander. Je hebt al van alles geprobeerd om bij hem door te dringen, maar aangezien het gedrag niet verandert, lijkt het erop dat het geen effect heeft. Je wordt er moe van.

Wanneer situaties als hierboven zich voordoen tussen leidinggevenden en medewerkers of collega’s, kan het een effectieve samenwerking in de weg staan. Triggercoaching biedt hier, op een relatief eenvoudige manier, een oplossing voor; het is een goed hulpmiddel voor hem of haar om de eigen emoties nader onder de loep te nemen en af te rekenen met inadequaat gedrag.

Berg-coaching

Bent u degene die soms wordt overvallen door emoties?

Stelt u zichzelf dan eens de volgende vragen:

  • Wilt u graag meer zelfvertrouwen hebben?
  • Reageert u wel eens heftiger dan gewenst is?
  • Vindt u het nogal lastig om mee te gaan in de veranderingen die er steeds plaatsvinden?

Kent u iemand die in dit profiel past?

Overweeg dan eens de volgende vragen:

  • Zijn alle schakels van de ketting in uw organisatie even sterk of zit er een zwakke schakel tussen?
  • Is er veel ziekteverzuim in uw organisatie?
  • Presteren uw medewerkers optimaal?

Kunt u op één van deze vragen ‘ja’ antwoorden, dan is Triggercoaching een snelle manier om effectiever om te gaan met spanningsvolle situaties, zowel zakelijk als privé.

Zou u meer willen weten over Triggercoaching? Neem dan contact op via info@triggercoaching.nl of bel 06-13223839.